> * Domatesli Biberli Yumurta Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup
> bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari
> eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz.
> Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.
>
> * Biberli Domatesli Yumurta: Her gun domatesli biberli yumurta yemekten
> **** yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali
> domates gibi pisiriliyor.
>
> * Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac
> izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.
> Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa
> pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini
> kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem
> tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap
> sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.
> Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
>
> * Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez
> makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel
> oluyor.
>
> * Pilav Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
> yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek
> pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir
> arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt
> koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag
> koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz..
> Hem bunu suzmeye de gerek yok.
>
> * Patates Kizartmasi En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi
> kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini
> zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de
> pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden
> yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay. ORTA
> ZORLUKTAKI YEMEKLER
>
> * Hazir Pizza Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra
> firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken
> tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
>
> * Hazir Kofte Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon
> tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz.Kofteler tavayla ayni renk olmadan
> altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim. ZOR YEMEKLER
>
> * Konserve Turlu Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin
> icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple
> basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin
> henuz tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi
> seye benziyor.
>
> * Tavuk Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
> pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek
> pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken
> istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir. ULTRA ZOR YEMEKLER
>
> * Kiymali Bamya Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus
> kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden
> makarna pisirmeyi oneriyorum. PUF NOKTALAR
>
> * Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis
> olursunuz.
>
> * Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese
> bile renginden anlasilmaz.
>
> * Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Ozellikle
> rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek
> tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
>
> * Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga
> attiginizda cok kotu patliyorlar.
>
> * Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz
> tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir.Sakin
> yemeyin.
>
> * Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig
> tuketin.
>
> * Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan
> kasikla yiyebilirsiniz.
>
> * Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
>
> * Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz
> seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir
> sure sonra unutulur.
>
> * Sebzeligin kapagini **** kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha
> az yayilir.
>
> * Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini
> tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi irtilacaktir. Belki bu islem
> sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle
> misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size
> cok maco bir hava verir.
>
> * Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden
> icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye
> kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve
> gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim
> biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin
> plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton
> plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum.
> Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne
> yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca
> etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara
> yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki
> fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder